Sokak Müzisyenleri: ''The Compatible''

Şehirlerin de ruhu vardır, yıllardan miras aldıkları. Eğer bir şehrin tarihi yüzyıllar öncesine dayanıyorsa, geçmişten gelen mimari günümüz sokakları arasından göz kırpıyorsa, korunmuş, saklanmış ve bir de halkın kullanımına açılmışsa, ah bir de o şehir yeşilse, ve dahası yüzyıllık ağaçları varsa, seyrine doyum olmaz. Bir de o şehrin sokaklarından müzisyenlerin sesleri yükselebiliyorsa, ah o şehrin tadına doyum olmaz. 

Bütün bu özelliklere sahip şahane bir şehir olan Köln'de birkaç saatimi geçirdikten sonra yorgunluktan bitap düşmüş, nereden trene binebileceğimi bulmaya çalışırken bir anda müthiş melodilerle daldığım yerden çıktım. Ben sokak müzisyenlerini ayrı bir severim, Ankara'da Kızılay'da, Tunalı Hilmi Caddesi'nde, İstanbul'da Beyoğlu'nda İstiklal Caddesi'nde ne zaman denk gelsem, şayet zamanım varsa oturur, onlar bitirene kadar dinlerim, çekimlerini yapar, varsa cd'lerini alırım. Elbette canlı müziğin yeri başka olur, evde açıp dinlediğinizde aynı ruhu, aynı duyguyu yakalayamazsınız fakat sokak müzisyenlerinin keyfi bambaşka olur. Müzisyenlerin enstrümanlarıyla en samimi danslarına şahit olursunuz. Size gülümserler, gerçek mutluluktur onlarınki. Ve siz bu şahane gerçeklik boyunca arzu ederseniz göğe bakabilirsiniz. Kuş cıvıltılarının samimiyeti vardır sokak müzisyenlerinde. 

Daha sonra yaptığım küçük bir internet araştırmasından bugün dinleme şansına sahip olduğum grubun bir Rus sokak müzik grubu olduğunu öğrendim. Şimdi sıra onlarda, buyrunuz efenim:








Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Türkiye'den Defolup Gitmek

Goethe'nin İtalya Seyahati'nden Bize Kalan

Gülümseyen Van Gogh: "Çiçek Açan Badem Ağacı"